Viser artikel 1-10 af 401 resultat(er)

KOL-projekt vinder lodtrækning i DSAM’s vidensbank

En vinder er udtrukket blandt kvalitetsprojekterne i DSAM’s nye vidensbank.

Tolkelovens konsekvenser for praktiserende læger og patienter

I 2018 blev der ved lov indført brugergebyr i sundhedsvæsnet ved tolkebistand for patienter med bopæl i Danmark i mere end tre år. Det har påvirket den praktiserende læges behandling af patienter, der har begrænsede danskkundskaber

Kunstplakat til alle DSAM’s medlemmer

I år skal det være! Vi fejrer DSAM’s 50 + 1-års jubilæum både til årsmødet og Lægedage. I den anledning vil vi selvfølgelig gerne forkæle vores medlemmer (og også dem, der ikke har meldt sig ind i selskabet endnu).

De almenmedicinske værdier har fået en stærk og troværdig stemme

Når dette nummer udkommer, skal vi fejre DSAM’s 50 + 1-års jubilæum til årsmødet i Kolding, og alle sejl er sat til for et fantastisk årsmøde. Og det bliver det.

Frygtløs formand forlader faglighedens fort

Mens vi taler sammen over Zoom er Salóme Ásta Arnardottir gået ud på toilettet på sin båd, som har kastet anker i en havn i Kroatien.

Adgang til videnskabelig litteratur

Uden adgang til originallitteratur står de praktiserende læger fagligt svagere end kollegerne i resten af sundhedsvæsnet

En formand tjekker ud fra posten

De sidste seks år med Anders Beich ved roret i Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) har affødt nogle ændringer internt såvel som på omverdenens syn på selskabet. Selskabet er gået fra at være en relativt usynlig part i sundhedsvæsenet til at være en aktiv spiller med en stemme i den sundhedsfaglige debat. Practicus har talt med ham om hans virke som formand, og hvad der skal ske fremadrettet, når han har forladt formandsposten

De mange udpegede har en vigtig funktion

Tak til alle dem, der repræsenterer DSAM og faget i eksterne arbejdsgrupper. Det er en vigtig funktion – men hvad indebærer den?

Nordisk ledermøde på Frogner-sletten

Almenmedicinske ledere fra hele norden mødtes i august til fælles seminar ved Oslo. Blandt de centrale temaer var fremtidens konferencer, internationalt samarbejde og specialeuddannelsen i almen medicin.

Forskning, kvalitet og klinisk praksis

– Grundbog for sundhedsprofessionelle

SØG I ARTIKELARKIVET

Artiklerne stilles alene til rådighed for visning/læsning. Det er tilladt at citere fra artiklerne med tydelig kildeangivelse. Der må  tages print af hele artikler til privat brug. Yderligere rettigheder til artiklerne kan aftales ved henvendelse til redaktionen på practicus@dsam.dk.